- Posty: 19
- Otrzymane podziękowania: 0
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
dolać do tej papki ze trzy litry młodego wina, rozpuścić w tym 1,5 kg cukru i całość wlać do butli do pozostałego wina. Zakorkować i czekać na wznowienie fermentacji.
Jeśli użyjesz rodzynek to procedura ratunkowa jest taka sama, ale trzeba rozgotować co najmniej dwa kilogramy rodzynek.
I jeszcze raz - więcej cierpliwości. Klarowne będzie najwcześniej na Boże Narodzenie, a do picia nadawać się będzie na Wielkanoc
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...