WINO DOMOWE

Więcej
2011/01/08 20:25 #3326 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:WINO DOMOWE
Ja cały czas jadę na 21 stopni a drożdże i tak swoje :laugh:
Jarek, a Ty nastawiasz się na wytrawne?

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/01/08 22:47 - 2011/01/08 22:50 #3329 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
No to powiem Wam tak...

Mocniejsze.... Cudowne! Przepyszne! Ciemne, burgundowe... Wytrawne...
O lekko dymnym, mocno-suszono-owocowym charakterze, śliwki i pestki w dominacji....
Gdzieś z tyłu owoce leśne... (jagody? - 1 kg)...
Smolisty kompot wigilijny przybrany nutą czerwonych owoców...
Niesamowite...


Słabsze - typowo beaujolais.... Pólwytrawne...
Młode, lekkie (bardzo lekkie) obiadowe...
Zobaczymy jak postoi...


Mocniejszym jestem w szoku....
To jest chyba materiał na beczkę...
Niesamowite... :woohoo:


P.S. i żeby nie było... nic nie piłem :laugh:
i nie wąchałem B)
Ostatnia2011/01/08 22:50 edycja: greg od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/01/08 23:09 #3330 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:WINO DOMOWE
greg napisał:

... nic nie piłem :laugh:
i nie wąchałem B)


to skąd wiesz :blink:

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/01/08 23:10 #3331 przez ROMEK
Replied by ROMEK on topic O:WINO DOMOWE
A tak na poważnie, Greg, już po obciągu?

Róbmy swoje,
Póki jeszcze ciut się chce

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/01/08 23:42 #3332 przez greg
Replied by greg on topic O:WINO DOMOWE
NIe....
Jeszcze w butlach...
Ale po poście Jarka postanowiłem spóróbować...
No kurczaczek... Nie spodziewałem się takiego efektu...
Mocne śliwki...
I pestki też mocne...

Ale dobre, nawet bardzo! :woohoo:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2011/01/10 09:52 - 2011/01/10 09:56 #3335 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:WINO DOMOWE
ROMEK napisał:

Ja cały czas jadę na 21 stopni a drożdże i tak swoje :laugh:
Jarek, a Ty nastawiasz się na wytrawne?


A jeszcze nie pisałem o tym ????
Prawie zawsze nastawiam wina na wytrawne i dopiero "skończone wina" doprawiam. Tylko tak można ustalić jakie sa mocne i precyzyjnie dodać im słodyczy.
Nieliczne wina, nazwijmy je eksperymentalnymi, z założenia nie sa szykowane na wytrawne, ale to wyjątki -lodowe, słomkowe.

Poniewaz w zapasie mam trochę win słodkich i półsłodkich, to rocznik 2010 ograniczyłem wyłącznie do wytrawnych, z wyjątkiem orzechowego, które jest lepsze z niewielką resztą cukrową (półwytrawne - doprawione miodem)

nil nisi bene
Ostatnia2011/01/10 09:56 edycja: JaroslawMalesinski od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.254 s.