Na wstępie gratulacje dla mojego syna który biegł po ras pierwszy i wykręcił super czas 1:55 jeśli się nie mylę,zaje-b....ty czas pełen szacun.
Gratuluję również Karolowi który jest Mistrzem ,i Pani Marlenie oczywiście brawo.
NA BIEG DOSZLIŚMY W OSTATNIEJ CHWILI I ZARAZ ZGUBILIŚMY SIĘ W TŁUMIE ,NAWET NIE DOSZEDŁEM DO SWOJEGO REWIRU ,i WYSTARTOWALIŚMY .
Słychać było z mikrofonu uwaga na wysepki drogowe,puzniej syn mówił mi że ktoś wpadł na znak drogowy ,niby śmieszne ale mnie by krew zalała w takiej sytuacji

.Uważam że trzeba to zmienić ,żeby ludziska nie robili sobie krzywdy na starcie !
Nie wiem dlaczego ale nie widziałem kenijczyków ,Czyżby organizatorzy czytali nasze forum ? Gdzie w ubiegłym roku pisałem że powinno ich się z dyskfalifikować .
A i również zrezygnowano z rolkarzy .Co mnie również nie dziwi .
Startowałem w kiepskiej formie z kontuzjami ,wiadomo jak to biegacze i nie liczyłem na wiele ,ale wyszło dobrze nawet BDB ,nawet mnie zaskoczyło tępo w jakim biegłem,tym bardziej jak spojrzeć na wiosenne treningi i me tępo.
Zeszedłem po niżej 2 godzin i mnie to satysfakcjonuję.

Startowało ponad 8 tysięcy luda ,rekord i na początku słyszałem że zaraz się rozluzini ,nie nastąpiło to do końca biegu nie licząc kilku luziniejszych miejsc ,całe czas biegłem w tłumie.Aż strach pomyśleć co będzie w przyszłym roku ,ale nadal twierdzę że połowa w Poznaniu ta i poprzednia ,,dziewicza,,to najwspanialszy bieg ludzie atmosfera i pogoda zawsze dopisują !!!
Nie wyobrażam nawet sobie ORLEN MARATON WASZAW gdzie Michał startuje,Tam to dopiero ludzi musi być ,n nie wspominając o maratonie w Angli który widziłem na ekranie tv .
Po przeanalizowaniu wychodzi że od 5 km do mety wyprzedziłem około 800 osób,choć cały czas widziałem że mnie wyprzedzają.
oto wyniki;
Meta 5km 10km 15km
Wyszukaj zawodnika / Find Runner
Numer / Bib 6512
Nazwisko / Surname WULBACH
Imię / First name GRZEGORZ
Miejscowość / City MIECZEWO
Team OPAŁ MIECZEWO
5km 00:33:20
10km 01:00:58
15km 01:28:58
Czas netto / Netto Time 01:58:52
Czas / Time 02:02:34
Miejsce K-M / Rank F-M 4134
Kategoria wiekowa / Age Category M40
Miejsce kategoria wiekowa / Age Category Rank 596
Nic przez cały tydzień się nie przygotowałem ,nic nie zmieniałem w obżarstwie .
Rano przed biegiem nie zdążyłem zjeść nawet śniadania może to dało sukces ?
Nie wiem .
Tak sukces - po biegu czułem się jak mistrz.
Czyż nie o to chodzi by być zadowolonym i szczęśliwym ?
Pozdrawiam ; WIECZNY OPTYMISTA .tak przynajmniej się staram ,nie być pesy...........tą