Wybor samorządowe 2010

Więcej
2010/10/27 17:07 #1860 przez Krzysztof Rogaliński
Replied by Krzysztof Rogaliński on topic O:Wybor samorządowe 2010
Panowie,

generalnie moim zamiarem jest uczestniczyć w życiu naszej gminy a szczególnie godnie reprezentować Mieczewo na wszelkich płaszczyznach działalności. Nic o nas bez nas miało oznaczać ni mniej ni więcej jak to, że nic nie może gmina postanowić bez liczenia się z naszym zdaniem jako mieszkańców wsi Mieczewo i to stawiam sobie za punkt honoru.

Wiele problemów, które interesują mieszkańców wsi zostało omówionych na wczorajszym spotkaniu (m.in. wodociąg, gaz, przystanek, chodnik, plac zabaw, bezpieczeństwo) ale chętnie będę kontynuował dyskusję na powyższe i inne tematy podczas spotkania w dniu 4 listopada. Gdybyście Państwo zechcieli w tym wątku przekazać mi jakie problemy naszej wsi interesują Was najbardziej i jakie priorytety w działalności przyszłych radnych przychodzą Wam do głowy, byłoby mi łatwiej się do nich odnieść i jeszcze lepiej przygotować się do spotkania z Wami 4.11.

Jeżeli formuła otwartych spotkań z jakichś powodów Państwu nie odpowiada, serdecznie zapraszam do mnie na rozmowę face to face, a tym którzy być może nie znają mego adresu, podaję niniejszym:

Ul. Szeroka 20 B.

Jestem do Państwa dyspozycji w godzinach wieczornych.

Dziękuję okazane zainteresowanie moją kandydaturą i mam nadzieję, na dalszą konstruktywną wymianę zdań dotyczących problematyki naszej wsi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• JaroslawMalesinski
  • JaroslawMalesinski Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik jest zablokowany
Więcej
2010/10/27 20:56 #1861 przez JaroslawMalesinski
Replied by JaroslawMalesinski on topic O:Wybor samorządowe 2010
No to się mały problem zrobił :(

Pani Mirka ma ogromny zapał. Pan Krzysztof wydaje się najbardziej niezależny a Pan Albert najlepiej przygotowany merytorycznie.
Wybór jednego kandydata wcale nie jest łatwy. :huh:

Może by tak ich jakaś skompresować ....... bo trzystronnej monety chyba nie znajdziemy. :laugh:

nil nisi bene

Więcej
2010/10/27 23:32 #1866 przez greg
Replied by greg on topic O:Wybor samorządowe 2010
No to może tak: Jak kandydaci postrzegają działalność (obecnego lub pewnie przyszłego _kto miałby nim być?)_ burmistrza? Co gmina mogłaby zrobić dla Mieczewa?
Jak pomóc mieszkańcom??? :dry: :blush: :dry:

• JaroslawMalesinski
  • Wylogowany
Więcej
2010/10/28 08:04 - 2010/10/28 09:18 #1868 przez JaroslawMalesinski
greg - czy ty nie podkładasz nogi Pani Mirce? :huh: vide ostatnie spotkanie z Panią Burmistrz ;)

Mnie interesuje bardziej osobowość kandydatów - na ile są silni, by w obrębie swoich ugrupowań postawić się i wytargować coś dla "swoich" Pierwotnie wydawało mi się to mniej istotne, ale teraz brakuje mi wiedzy szerszej, co poszczególne komitety wyborcze maja na sztandarach. Może kandydaci zaprezentują pierwej, kto stoi za ich plecami (tylko błagam nie w kontekście politycznym :angry: ale lokalnym) i jaka jest ich pozycja w danym komitecie. Cyz może pełnią w swych ugrupowaniach jakies funkcje i czy związani są z tymi ugrupowaniami doraźnie, na czas wyborów czy tez identyfikują się z hasłami tych komitetów w sposób trwały B)

P.S.
Z pytań łatwiejszych :silly:

1. Czy któryś z kandydatów wie jaki jest bieżący kurs lokalnej waluty: ile jest wart „1 Mosin” ? Mam jeszcze kilka tych monet i nie wiem czy na terenie Mieczewa jest to waluta wymienialna, czy też trzeba gnać gościńcem do stolicy gminy by dokonać konwersji. Jeśli mnie pamięć nie myli, to w 2009 oficialny kurs wymiany wynosił "1 / dwa kufle piwa", ale słyszałem, że Mosin cały czas się umacniał.

2. Jaki jest stosunek kandydatów do swojego wyglądu i mody. Szczególnie w kontekście zwrotu „Elegant z Mosiny”

3. Czy kandydaci mają wiedzę dotyczącą przynależności Mieczewa do proklamowanej 3 maja 1848 roku w Rogalinie „Rzeczypospolitej Polskiej Poznańskiej". Może wytłumaczą wyborcom dlaczego Mosina uzurpuje sobie prawo nazywania tego faktu „ proklamowaniem „Rzeczopospolitej Mosińskiej”? (Jeśli nie wiedzą, to może skrobnę mały feklietonik na www :blush: )

nil nisi bene
Ostatnia2010/10/28 09:18 edycja: JaroslawMalesinski od.

Więcej
2010/10/28 12:11 - 2010/10/28 12:13 #1869 przez greg
Replied by greg on topic O:Wybor samorządowe 2010
Oczywiscie, że nie podkładam nogi Pani Mirce! Skąd ten pomysl?
Przedstawiona zresztą przez Nią koncepcja integracji środowiska bardzo mi się podoba!

Też chciałbym bliżej poznać kandydatów, zwłaszcza ich pomysly na Mieczewo i na "walkę" o nas w gminie.

Zgadzam się z Jarkiem, że warto poznać plany poszczególnych ugrupowań... Pytanie: na ile radny może mieć wlasne zdanie?
Może liderów? Bo inni kandydaci na burmistrzów pewnie nie przyjdą... :S
Ostatnia2010/10/28 12:13 edycja: greg od.

• JaroslawMalesinski
  • Wylogowany
Więcej
2010/10/28 13:02 #1870 przez JaroslawMalesinski
Mea culpa, mea maxima culpa :blush:

A to wszystko w porządku - opacznie zrozumiałem intencje i żle zinterpretowałem:

greg napisał:

Co gmina mogłaby zrobić dla Mieczewa?
Jak pomóc mieszkańcom??? :dry: :blush: :dry:

Odniosłem tylko wrażenie, że podkreślić chciałeś iż obecna Pani Burmistrz, która przewodzi komitetowi z ramienia którego startuje "nasza" Pani Mirka juz odpowiedziała na te pytania . Treść Jej odpowiedzi raczej cieniem kładzie się na tym komitecie wyborczym i nie przysporzyła zwolenników Pani Kolankiewicz. Na szczęście "grzechy ojców nie obciążają dzieci" i Pani Mirka nie musi obawiać sie prób wiązania poglądów Pani Burmistrz z jej poglądami. Na pewno jak lew ;) bedzie walczyła o nasze interesy

peccavi ! :blush:

nil nisi bene

Czas generowania strony: 0.166 s.